متفرقه

راز خوشمزگی قلیه ماهی جنوبی که کمتر کسی می‌داند

طرز تهیه قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار استان‌های جنوبی کشورمان است که به دلیل محبوبیتش، تقریباً در سراسر ایران شناخته شده است. این غذای خوشمزه از معروف‌ترین خوراک‌های استان بوشهر به شمار می‌رود و با انواع ماهی تهیه می‌شود. البته بهترین نوع ماهی برای قلیه ماهی، ماهی‌های جنوبی هستند، زیرا بافتی منسجم و یکدست دارند و برخلاف ماهی‌های شمالی در خورش له نمی‌شوند.

قلیه ماهی

مواد لازم قلیه ماه ی برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه قلیه‌ماهی (۴ نفر)
مادهٔ اولیه مقدار
فیلهٔ ماهی ۴ تکه
پیاز ۲ عدد
تمر‌هندی ۲۰۰ گرم
سیر ۶ حبه
گشنیز ۳۰۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور پخت قلیه ماهی

مرحله اول:
ماهی‌ها را تمیز کرده و دو طرف آن‌ها را به نمک و فلفل آغشته می‌کنیم. سپس گشنیز و شنبلیله را پاک کرده و می‌شوییم.

مرحله دوم:
سبزی‌ها را آبکشی کرده و ساطوری خرد می‌کنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله سوم:
زردچوبه را به پیاز افزوده و کمی تفت می‌دهیم. سپس سیر خرد شده را اضافه می‌کنیم. دقت کنید سیر سریع می‌سوزد و نباید زیاد تفت داده شود.

مرحله چهارم:
گشنیز و شنبلیله خردشده را به قابلمه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن‌ها کمی تیره‌تر شود و آبشان کاملاً تبخیر گردد.

مرحله پنجم:
نصف لیوان آب جوش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم سبزی‌ها کامل بپزند. تمرهندی را در یک لیوان آب حل کرده و پس از صاف‌کردن به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم:
دو لیوان آب جوش دیگر اضافه کرده و می‌گذاریم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در صورت نبود تمرهندی می‌توان از رب انار ترش استفاده کرد.

مرحله هفتم:
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، ماهی‌ها را کمی سرخ کرده و به خورش می‌افزاییم. وقتی خورش جا افتاد و روغن انداخت، همراه با برنج سرو می‌شود.

قلیه ماهی بوشهری

نکات کلیدی در پخت قلیه ماهی

  • به دلیل شوری تمرهندی، ابتدا خورش را بچشید و سپس در صورت نیاز نمک اضافه کنید.
  • استفاده زیاد از شنبلیله باعث تلخی غذا می‌شود.
  • اگر خورش کم‌اسید بود، می‌توانید کمی تمرهندی دیگر به آن اضافه کنید.
  • قلیه ماهی به‌طور سنتی تند پخته می‌شود؛ اما در صورت تمایل می‌توان مقدار فلفل را کمتر کرد.
  • برای رفع بوی بد و طبع سرد ماهی، حتماً از سیر استفاده کنید.
  • بهترین ماهی‌ها برای قلیه: سنگسر، هامور، شیر، زمین‌کن، سالمون و قزل‌آلا هستند.
  • تکه‌های ماهی را ضخیم ببرید تا در خورش له نشوند.
  • تمرهندی سیاه و سفت کیفیت بهتری نسبت به نوع قهوه‌ای و نرم دارد.
  • هنگام پخت درب قابلمه را نبندید تا خورش “نبرد”.
  • گوشت ماهی را زیاد هم نزنید و هنگام سرو، با دقت به ظرف منتقل کنید.
تبلیغ کسب‌وکار شما در این صفحه!

نمایش کسب و کار شما در این صفحه به همراه دریافت لینک فالو برای بهبود سئو سایت تان. برای مشاوره و رزرو روی لینک زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *