غذاهای بوشهری

لگیمات بوشهری؛ شیرینی نرم و طلایی با طعم اصیل

طرز تهیه لگیمات

طرز تهیه شیرینی لگیمات

لگیمات یکی از شیرینی‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به شیرینی بامیه دارد. اصالت این شیرینی لذیذ به استان بوشهر بازمی‌گردد و معمولاً با شیره خرما یا شربت زعفرانی سرو می‌شود.

برای تهیه لگیمات، ابتدا آرد و خمیرمایه را با آب گرم مخلوط کرده و اجازه می‌دهیم خمیر استراحت کند تا ور بیاید. سپس تخم‌مرغ و نشاسته را اضافه کرده و خمیر را خوب مخلوط می‌کنیم تا بافتی نرم و یکدست به دست آید. در ادامه، روغن را روی حرارت ملایم داغ می‌کنیم، خمیر را داخل قیف می‌ریزیم و در روغن سرخ می‌کنیم. پس از طلایی شدن، لگیمات‌ها را داخل شیره خرما یا شربت زعفرانی قرار داده و در نهایت پس از گرفتن روغن اضافه، تزیین و سرو می‌کنیم.

مواد لازم برای ۸ نفر

مواد لازم مقدار
آرد سفید ۲ پیمانه
تخم‌مرغ ۱ عدد
شیره خرما ۱ پیمانه
روغن مایع ۱ پیمانه
مایه خمیر ۱ قاشق چای‌خوری
نشاسته ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ پیمانه

دستور پخت شیرینی لگیمات

ابتدا آرد سفید را داخل کاسه‌ای بزرگ الک کرده و مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. سپس آب گرم را کم‌کم به مواد افزوده و مخلوط می‌کنیم تا خمیر شکل بگیرد. روی کاسه را با سلفون و یک دستمال می‌پوشانیم و خمیر را حدود ۲ ساعت در جای گرم قرار می‌دهیم تا ور بیاید.

پس از استراحت خمیر، تخم‌مرغ و نشاسته را با هم مخلوط کرده و به خمیر اضافه می‌کنیم. خمیر را هم می‌زنیم تا کاملاً یکدست شود. در یک قابلمه کوچک و نسبتاً گود، روغن را به صورت شناور روی حرارت کم داغ می‌کنیم. خمیر را داخل قیف ریخته و زمانی که روغن کاملاً داغ شد، خمیر را به اندازه دلخواه داخل روغن می‌ریزیم و با قیچی جدا می‌کنیم تا سرخ شود.

لگیمات‌ها را در روغن زیر و رو می‌کنیم تا همه قسمت‌های آن‌ها طلایی شود. سپس شیره خرما را روی حرارت ملایم گرم کرده و لگیمات‌های سرخ‌شده را داخل آن می‌ریزیم. بعد از چند دقیقه، آن‌ها را خارج کرده و در صافی قرار می‌دهیم تا شیره و روغن اضافه گرفته شود. در صورت تمایل می‌توان به‌جای شیره خرما از شربت زعفرانی قوام‌یافته و سردشده استفاده کرد.

در پایان، لگیمات‌ها را در ظرف سرو چیده و با پودر نارگیل تزیین می‌کنیم. نوش جان.

نکات مهم در طرز تهیه لگیمات

  • اگر بافت نرم‌تری می‌خواهید، می‌توانید نصف فنجان ماست چکیده به مایه لگیمات اضافه کنید
  • داغ شدن تدریجی روغن باعث پف بهتر لگیمات می‌شود
  • شیره یا شربت باید ولرم باشد تا شیرینی‌ها خمیر نشوند
در صورت تمایل به ثبت رایگان کسب‌وکار خود یا حذف اطلاعات تان از این صفحه
تبلیغ کسب‌وکار شما در این صفحه!

نمایش کسب و کار شما در این صفحه به همراه دریافت لینک فالو برای بهبود سئو سایت تان. برای مشاوره و رزرو روی لینک زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *