متفرقه

راز خوشمزگی قلیه ماهی جنوبی که کمتر کسی می‌داند

طرز تهیه قلیه ماهی

قلیه ماهی

قلیه ماهی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار استان‌های جنوبی کشورمان است که به دلیل محبوبیتش، تقریباً در سراسر ایران شناخته شده است. این غذای خوشمزه از معروف‌ترین خوراک‌های استان بوشهر به شمار می‌رود و با انواع ماهی تهیه می‌شود. البته بهترین نوع ماهی برای قلیه ماهی، ماهی‌های جنوبی هستند، زیرا بافتی منسجم و یکدست دارند و برخلاف ماهی‌های شمالی در خورش له نمی‌شوند.

قلیه ماهی

مواد لازم قلیه ماهی برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه قلیه‌ماهی (۴ نفر)
مادهٔ اولیه مقدار
فیلهٔ ماهی ۴ تکه
پیاز ۲ عدد
تمر‌هندی ۲۰۰ گرم
سیر ۶ حبه
گشنیز ۳۰۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور پخت قلیه ماهی

مرحله اول:
ماهی‌ها را تمیز کرده و دو طرف آن‌ها را به نمک و فلفل آغشته می‌کنیم. سپس گشنیز و شنبلیله را پاک کرده و می‌شوییم.

مرحله دوم:
سبزی‌ها را آبکشی کرده و ساطوری خرد می‌کنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله سوم:
زردچوبه را به پیاز افزوده و کمی تفت می‌دهیم. سپس سیر خرد شده را اضافه می‌کنیم. دقت کنید سیر سریع می‌سوزد و نباید زیاد تفت داده شود.

مرحله چهارم:
گشنیز و شنبلیله خردشده را به قابلمه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن‌ها کمی تیره‌تر شود و آبشان کاملاً تبخیر گردد.

مرحله پنجم:
نصف لیوان آب جوش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم سبزی‌ها کامل بپزند. تمرهندی را در یک لیوان آب حل کرده و پس از صاف‌کردن به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم:
دو لیوان آب جوش دیگر اضافه کرده و می‌گذاریم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در صورت نبود تمرهندی می‌توان از رب انار ترش استفاده کرد.

مرحله هفتم:
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، ماهی‌ها را کمی سرخ کرده و به خورش می‌افزاییم. وقتی خورش جا افتاد و روغن انداخت، همراه با برنج سرو می‌شود.

قلیه ماهی بوشهری

نکات کلیدی در پخت قلیه ماهی

  • به دلیل شوری تمرهندی، ابتدا خورش را بچشید و سپس در صورت نیاز نمک اضافه کنید.
  • استفاده زیاد از شنبلیله باعث تلخی غذا می‌شود.
  • اگر خورش کم‌اسید بود، می‌توانید کمی تمرهندی دیگر به آن اضافه کنید.
  • قلیه ماهی به‌طور سنتی تند پخته می‌شود؛ اما در صورت تمایل می‌توان مقدار فلفل را کمتر کرد.
  • برای رفع بوی بد و طبع سرد ماهی، حتماً از سیر استفاده کنید.
  • بهترین ماهی‌ها برای قلیه: سنگسر، هامور، شیر، زمین‌کن، سالمون و قزل‌آلا هستند.
  • تکه‌های ماهی را ضخیم ببرید تا در خورش له نشوند.
  • تمرهندی سیاه و سفت کیفیت بهتری نسبت به نوع قهوه‌ای و نرم دارد.
  • هنگام پخت درب قابلمه را نبندید تا خورش “نبرد”.
  • گوشت ماهی را زیاد هم نزنید و هنگام سرو، با دقت به ظرف منتقل کنید.
در صورت تمایل به ثبت رایگان کسب‌وکار خود یا حذف اطلاعات تان از این صفحه
تبلیغ کسب‌وکار شما در این صفحه!

نمایش کسب و کار شما در این صفحه به همراه دریافت لینک فالو برای بهبود سئو سایت تان. برای مشاوره و رزرو روی لینک زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *